Privacyverklaring

DAPPER tekst en web

 

De AVG. 25 mei 2018 was het zover. In de aanloop naar die datum raakte Nederland steeds meer in rep en roer. Onduidelijkheid. Vragen. Aannames.

Ook ik heb me gewaagd aan het betere giswerk en mijn zaken geregeld op de manier zoals ik denk dat het moet van onze overheid.

Natúúrlijk vind ik privacy héél belangrijk (net alle andere bedrijven die jou en mij in mei 2018 platmailden om ons hiervan te verzekeren). En natuurlijk ga ik zorgvuldig en netjes om met je gegevens.

Wie ben ik?

DAPPER tekst en web is een eenmanszaak waarvan ik, Daphne de Klerk, de eigenaar ben. Ik schrijf en redigeer teksten voor verschillende media. Vaak zijn dit websites maar ik schrijf ook teksten voor offline media.

Welke persoonsgegevens verwerk ik? Waarom? En hoe lang bewaar ik ze?

Als ik al persoonsgegevens verwerk, zijn dat namen, e-mailadressen en telefoonnummers van de mensen waarmee ik contact heb (en die werken allemaal bij een organisatie, dus daar houdt het dan mee op qua persoonsgegevens, want de rest van de gegevens hebben dus betrekking op de organisatie).

Ik heb die gegevens nodig voor het uitvoeren van een overeenkomst (de dienst die ik verstrek).

Ik bewaar ze zo lang als nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst en daarna ook nog (want af en toe vraag ik hoe het ermee is en of ik nog wat voor je kan doen). Maximaal 3 jaar.

Inzage en verwijderen

Wil je weten welke gegevens ik allemaal van jou heb? Mail me, dan kijk ik even. Wil je iets aanpassen? Regel ik. Als je wilt, gooi ik je gegevens ook nog weg.

Waar bewaar ik die gegevens?

Op 4 plaatsen: in mijn mail, in Google Drive, op mijn telefoon en op mijn laptop. Mijn mail wordt afgehandeld door een derde partij en die hebben me verteld dat dit allemaal veilig gebeurt. Google heeft me ook beloofd dat ze alles netjes doen. Mijn laptop en telefoon zijn natuurlijk beveiligd met een wachtwoord. De harde schijf van mijn laptop wordt net als de inhoud van mijn telefoon gekopieerd naar mijn opslag in iCloud (van Apple, dus ook dat zit wel goed, als ik hun privacy statement zo lees).

Cookies

Functionele en statistische cookies (die laatste zijn van Google Analytics en bedoeld om te kijken hoeveel websitebezoekers ik heb).

Datalekken

Als mijn computer of telefoon zoekraakt of gehackt wordt heb ik natuurlijk een probleem, dat nog groter kan worden door de kans op een datalek. Ik meld dat dan zo snel mogelijk bij de Autoriteit Persoonsgegevens en jij krijgt ook een mail van mij.

Vragen over dit alles? Of over iets totaal anders? Je kunt me bereiken via 0618194258 of info@dapper-tekstenweb.nl.